Home » Uncategorized » Verdens mest sete danske tv -serier

Verdens mest sete danske tv -serier

Danske tv-serier har opnået enormt international anerkendelse – og selvom mange af de serier, vi kender i dag, blev produceret af udlandet, så er der masser af danske indsigter at hente.

Som det største danske eksportprodukt lader til at være dramaet ‘Forbrydelsen’, der også gik under navnet ‘The Killing’. Det har solgt i mere end 180 lande og rigtig mange steder vises det endnu. Den populære crime-serie følger kriminalkommissær Sarah Lund og hendes søstersidekick, politibetjent Jan Meyer. Selvom serien har nogle dystre sider, så er fansene trækket af stemningen og mysteriet.

De 1989-kultklassikere ‘Matador’, som blev produceret for DR, er endnu et eksempel på en succesfuld global dansk tv-serie. Serien følger de to venner, Egon og Axel, der begår en række uheldige økonomiske forretninger i forsøget på at skabe deres storhed. I dag hyldes denne retrokomedie som originalen som inspirerede mange andre komedieprojekter.

Derudover kan vi ikke glemme den Emmy-belønnede miniserie ‘Borgen’, som blev produceret af DR2. Serien følger karrieren til den førende danske premierminister Birgitte Nyborg og hvilken pris hun må betale for magten. Historien om privatpersonens kamp mod det politiske system er blevet set verden over.

Store interessenter har taget disse danske dramatiseringer til sig; hvorved deres popularitet udadtil bliver bekræftet. Så selvom langt de fleste originalserierne bliver sendt på et dansk netværk, har de formået at fange interessen fra utallige tv-stationer verden over.

Danske TV-serier er ikke bare populære i hjemlandet – de har vundet popularitet blandt seere fra hele verden. Der er mange kendte danske serier, som har haft stor succes internationelt. Her er listen over verdens mest sete danske tv-serier.

For det første er der taxaen, der har kørt gennem Danmark i 11 sæsoner. Det har været en stor international succes, da den blev udsendt fra 1984 til 1994, og den var den mest sete danske tv-serie nogensinde, såvel som den mest ansete og eftertragtede danske producerproduktion. Denne serie handlede om en taxavognmand med et personligt problem, som detektiven blev involveret i at løse.

Forskellige kulturer mødes og flere generationer forbindes med DR’s dokumentarserie ‘Rejseholdet’ fra 2000 til 2004. Med 20 millioner seere over hele landet var Rejseholdet en af ​​de mest populære, og hver episode bød på et nyt mysterium.

Endelig kan vi ikke overse Ørnens øje fra 1997 til 2001. Dette var enkriminal- og spændinglassiker, der omhandlede et hold af retterjagende sædelighedspolitifolk, ledet af Kurt Max Hansen, der hermed har fået titlen på at være Danmarks skarpeste detektiv. Denne tv-serie fortsatte med at blive vist i udenlandske lande mange år efter premieren.

Verdens mest sete danske tv-serier er de tre succesfulde dramaserier, ”Borgen”, ”Forbrydelsen” og ”Riget”. Serierne har tiltrukket et globalt publikum og er kendt for deres fascinerende historier og spændingsfyldte plot.

”Borgen” er en politisk drama serie, der følger Christiansborgs beboere. Det tager et kritisk kig på nutidens makt- og magtstrukturer, som befolkningen navigerer gennem deres dagligdag i det danske parlamentsmiljø. Den verdensomspændende popularitet hos denne serie skyldes uden tvivl den intelligente skriveform og dynamiske emner, som Beint Forsmann og Adam Price åbent udforsker.

Næsten 10 år tidligere debuterede suspense-serien ”Forbrydelsen” (også kendt under titlen “The Killing”). Serien følger døthåndteringer af mistænkte forbrydelser gennem profiler af efterforsker Sara Larsen. Serien er kendt for sin kompleksitet og intrikate forviklinger af et ømt tema; hvordan man opretholder retfærdighed midt i fejlbarlig-hed. Serien fungerer som stor grundstamme for et af Danmarks mest berømte tv-dramaer med fans der spænder fra Østerland til Vesteuropa.

I begge disse dramaer optræder en anden populær produktion “Riget”. Udgivet i 1994, er dette mesterværk skabt af Lars von Trier og efterfølges i dag som en militær gengivelse af religiøse sagn og myter. Den finansielle succes at dette show har haft over hele verden skyldes dens unikke fortolkninger med hensyn til emner om personlighed sammenlignet med sin bredspektrede skildringer af liv og død blandt modstandvejerne i Rigshospitalet – de sygehusundergrundns permanente slam of livsbetingelser.

Uden tvivl har disse tre serier etableret præsidenten for dansk drama verden rundt. Når man betragter dem samlet, er det let at se hvorfor så mange fodbold fans tiltrækkes af disse verden klasse historier, temaer og detektiver –og siger velbegrundet at disse fra Danmark har bragt noget unik storhed til talrige nationer over hele verden.

About